ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

 

Δερματολόγος – Δερματοχειρουργός

 

Νίκος Νικολάου (Δερματολόγος - Δερματοχειρουργός)

Ο κ. Νίκος Νικολάου γεννήθηκε στην Αθήνα.

Μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής, υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία. Ολοκλήρωσε την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό και δεύτερη υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό με θητεία). Ακολούθησε η εκπαίδευση στην Α΄ Παθολογική – Ογκολογική Κλινική του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιώς Μεταξά.

Επιλέχθηκε από τον Καθηγητή Παθολογίας – Ογκολογίας του ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν.Ηρακλείου Κρήτης Κο Γεωργούλια Βασίλειο ως υπότροφος για τη συμμετοχή του σε ερευνητικά πρωτόκολλα – κλινικές μελέτες υπό την εποπτεία της Παγκρήτιας Ένωσης Βιοϊατρικής Έρευνας και της Ελληνικής Ογκολογικής Ερευνητικής Ομάδας.

Απέκτησε την ειδικότητα του Δερματολόγου – Αφροδισιολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός». Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών (MASTER) με θέμα της διπλωματικής του εργασίας: «Σχετιζόμενη με την υγεία ποιότητα ζωής των ασθενών με ψωρίαση». Συμμετέχει σε ομάδα εργασίας με διακεκριμένους καθηγητές της Πανευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας σχετικά με την ψωρίαση.

– Έχει μετεκπαιδευθεί στην Ελλάδα στην Κρυοχειρουργική (Νοσοκομείο Α.Συγγρός), στην τεχνική έγχυσης της βοτουλινικής τοξίνης (BOTOX) και στα Δερματικά Εμφυτεύματα.

– Στο εξωτερικό έχει μετεκπαιδευθεί στην Ψυχοδερματολογία (Βρυξέλλες – Βέλγιο), στην Ψωρίαση, τα Αυτοάνοσα Νοσήματα και τη Δερματοχειρουργική (Νοσοκομείο CHARITE, Βερολίνο – Γερμανία)

– Έχει δημοσιεύσει σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, έχει μιλήσει σε πανελλήνια συνέδρια και ημερίδες και έχει 23 ανακοινώσεις σε διεθνή και 10 σε πανελλήνια συνέδρια.

– Είναι μέλος σε 6 ελληνικούς ιατρικούς συλλόγους, εταιρείες και ενώσεις καθώς και μέλος της European Academy of Dermatology and Venereology ( E.A.D.V. ) και της American Academy of Dermatology ( A.A.D. )

 
Βραβεία – Διακρίσεις – Υποτροφίες

– Έπαινος εκπαιδεύσεως Υγειονομικών Ιατρών Πολεμικής Αεροπορίας στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΚΕΥΠΑ / ΣΕΚΥ), λόγω βαθμολόγησης με άριστα στις τελικές γραπτές εξετάσεις
– Βραβείο – Υποτροφία σε μνήμη του καθηγητού Στρατηγού Ιωάννη από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας (E.A.D.V.) 17ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας ( Παρίσι – Γαλλία)
– Βραβείο – Υποτροφία Μετεκπαίδευσης σε αριστούχους Δερματολόγους – Αφροδισιολόγους Euroderm Excellence 2008 (Ρώμη – Ιταλία)
– Βραβείο – Υποτροφία Μετεκπαίδευσης 10ο Διεθνές Συνέδριο Δερματολογίας (Πράγα – Τσεχία)

Σήμερα ως ιδιώτης ιατρός διατηρεί ιατρείο στην Αθήνα και συνεργάζεται με νοσηλευτικά ιδρύματα, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ιδιωτικές κλινικές.

 

 

Νίκος Νικολάου M.D., M.S.

Δερματολόγος – Δερματοχειρουργός

Ιατρεία :

Γράμμου 1  Σεπόλια, Αθήνα

Λεωφ. Ποσειδώνος 13  Μοσχάτο

Τηλ. 210 – 5723393